Prachtige locatie

Prachtige locatie

Het Klein Stadhuis is een historisch beschermd gebouw in het centrum van de stad Ieper. Het is gelegen op de Grote Markt tegen het stadhuis. Kom gezellig tafelen in een sfeervol interieur.


Restaurant, café en tearoom

Restaurant, café en tearoom

Kom proeven van de overheerlijke keuken, laat u verrassen door onze uitgebreide selectie bieren of geniet tijdens de dag van een lekkere 'pannenkoek van het huis'.


Suggesties en acties

Suggesties en acties

Naast onze vaste waarden op de kaart werken we ook seizoensgebonden en presenteren we regelmatig nieuwe suggesties. Ook selecteren we telkens een 'bier van de maand'.


Verhuur van zaaltje

Verhuur van zaaltje

Bent u op zoek naar een zaaltje voor een verjaardag, familiebijeenkomst, ... of uw vereniging zoekt naar een ruimte om bijeen te komen? Wij beschikken over een zaaltje op het 2de verdiep.


KLein Stadhuis

Korte geschiedenis

Het oorspronkelijke gebouw dateerde uit 1342 en was vroeger de woning van de conciërge van het stadhuis van Ieper en huisvestte ook de gelagkamer voor de schepenen. In het begin van de jaren 1620 werd naast dit gebouw het Nieuwerck opgetrokken, een oostelijke aanbouw van de Lakenhalle van Ieper. In 1623 werd de oude conciërgerie afgebroken en een nieuw gebouw werd opgetrokken als verlengde van het Nieuwerck.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Ieper verwoest. De stad werd na de oorlog weer opgebouwd en in 1924 werd ook het Klein Stadhuis wederopgebouwd. In 1943 werd het gebouw beschermd als monument. Na de Tweede Wereldoorlog werd in 1952 de geveltop hersteld.


Extra dank aan volgende partners. Bezoek ook even hun website:

Bed & Breakfast De Nachtwacht  |  Sitsol Webbureau